vragen? bel ons!
XL VRAGEN? 071 - 532 34 50

AutoXL aan de Zoeterwoudseweg Leiden

Geschiedenis

In 1987 begon Arno Rodenburg in Voorschoten een autobedrijf, gericht op de verkoop van tweedehands auto's , onder de naam Autobedrijf Rodenburg. Onder zijn enthousiaste leiding groeide dit autobedrijf zodanig dat er gezocht moest worden naar een ruimere locatie. Deze werd gevonden aan de Lammenschansweg in Leiden. In bedrijfsoppervlakte betekende dit een sprong van 1.500 m² naar 3.500 m². In 1997 is hier onder de naam AutoXL een nieuwe showroom geopend met aangrenzend een goed geoutilleerde werkplaats. Het ontwerp van deze showroom was voor die tijd echt spectaculair te noemen en vormde een ware “eyecatcher” op de Lammenschansweg. Dat de verhuizing naar Leiden een goede beslissing is geweest bleek wel uit de hoeveelheid ocassions die hier jaarlijks van eigenaar wisselde. Verkochte aantallen van 3.500 stuks vormden eerder een gewoonte dan een uitzondering.

Opnieuw uitbreidingen...

Dit verkoopsucces bracht wel met zich mee dat de werkplaats te klein werd om adequaat te kunnen werken, dé reden om eind 2009 op een steenworp afstand aan de Zoeterwoudseweg in Leiden te starten met de inrichting van een volledig nieuwe werkplaats. Begin 2010 is deze voltooid en kan AutoXL de trotse bezitter worden genoemd van een moderne werkplaats voorzien van 12 bruggen en alle noodzakelijke hightech apparatuur. Ook is toen een luxe wachtruimte in gebruik genomen voorzien van alle gemakken, waar klanten onder het genot van een kop koffie of thee in alle rust kunnen verblijven tot hun ter keuring of reparatie aangeboden auto weer beschikbaar is. Gezien het servicegerichte karakter van deze vestiging is de naam AutoXL Service in het leven geroepen. Om de klanten nog beter van dienst te zijn is medio 2011 een ultramoderne autowasstraat met poetsservice in gebruik genomen onder de naam XL Carwash.

De XLsuccesformule...

De combinatie AutoXL Service en XL Carwash bleek een grote klantentrekker en het idee om ook AutoXL aan deze succesformule toe te voegen was geboren. Begin 2012 is definitief besloten om de showroom te verplaatsen van de Lammenschansweg naar de Zoeterwoudseweg. Na een ingrijpende verbouwing, onder de deskundige leiding en naar een ontwerp van de bekende design architect Theo van Veen, opende AutoXL op 20 september 2012 de deuren van een sfeervolle en frisse showroom waar gemiddeld 200 jonge occasions op een nieuwe eigenaar wachten. Naast onze ervaring met tweedehands en zeer jong gebruikte personen auto’s zijn wij anno 2017 ook gespecialiseerd in bedrijfswagens. Van gloed nieuwe bedrijfswagen, dubbel cabine, grijs kenteken, bedrijfsbus, tot tweedehands bestel auto of jong gebruikte bestelbus.

Auto walhalla

Door de verhuizing van de showroom naar de Zoeterwoudseweg en de totstandkoming eind 2013 van een autoschadenafdeling is op een oppervlakte van 6.000 m² een compleet autocentrum ontstaan met het grootste aanbod in tweedehands autos van de regio. Een waar walhalla voor iedere autoliefhebber!! De dagelijkse leiding is tegenwoordig in handen van Suzanne van den Berg die een hecht team van goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers aanstuurt die staan voor hun job en waarbij alles is gericht op de klant en kwaliteit.
Dit alles onder het motto:

 

'AutoXL, goed voor uw auto, goed voor uw portemonnee!'

 

Reviews

04-04-2018 Door Hennie Haaksma
Afgelopen week hebben wij onze oude Skoda Octavia na 14 jaar dienst ingeruild voor een Renault Clio IV. We hebben een korte proefrit met de Clio gedaan en hij werd door ons goed bevonden. Na het afhalen van de Renault Clio ontdekten wij dat hij op de snelweg nogal veel windgeruis bij de ramen veroorzaakte. Tijdens onze proefrit waren wij niet de snelweg op geweest. Op internet ontdekte ik dat dit een fabrieksfout van Renault bleek te zijn. AUTOXL heeft dit professioneel opgepakt en heeft de modificatie set van Renault (om dit probleem op te lossen) ingebouwd en het probleem hiermee opgelost. We kregen zelfs een leenauto tijdelijk mee! Binnen een dag was dit opgelost. Wij zijn alsnog heel gelukkig met de nieuwe aankoop en danken AUTOXL derhalve voor deze prima service!!
06-11-2017 Door Martin van Dam
Wij doen reeds 3 jaar succesvol zaken met AutoXL Leiden. De communicatie verloopt vriendelijk en professioneel. Dit komt o.a. door het feit dat zij werken met vaste contactpersonen; bovendien weten de mensen bij AutoXL waarover zij spreken, omdat ze kennis hebben van auto's, verkoop, klanten en marketing. Ook voor de toekomst hebben wij het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking!
06-11-2017 Door H. Veenstra
Zeer goed autobedrijf. Derde auto die bij AutoXL koop. Mijn nieuwe auto is zaterdag keurig afgeleverd en de afgesproken puntjes zijn behandeld. Netjes te woord gestaan door de verkoper en leuke actie gekregen voor een extra set winterbanden + gratis montage.

Bekijk meer reviews op onze Review pagina!

 

Impressies AutoXL

AutoXL team

 

 

 

Pagina wordt geladen...