XLVRAGEN? 071 - 532 34 50 vragen? bel ons!

AutoXL aan de Zoeterwoudseweg Leiden

Geschiedenis

In 1987 begon Arno Rodenburg in Voorschoten een autobedrijf, gericht op de verkoop van tweedehands auto's , onder de naam Autobedrijf Rodenburg. Onder zijn enthousiaste leiding groeide dit autobedrijf zodanig dat er gezocht moest worden naar een ruimere locatie. Deze werd gevonden aan de Lammenschansweg in Leiden. In bedrijfsoppervlakte betekende dit een sprong van 1.500 m² naar 3.500 m². In 1997 is hier onder de naam AutoXL een nieuwe showroom geopend met aangrenzend een goed geoutilleerde werkplaats. Het ontwerp van deze showroom was voor die tijd echt spectaculair te noemen en vormde een ware “eyecatcher” op de Lammenschansweg. Dat de verhuizing naar Leiden een goede beslissing is geweest bleek wel uit de hoeveelheid ocassions die hier jaarlijks van eigenaar wisselde. Verkochte aantallen van 3.500 stuks vormden eerder een gewoonte dan een uitzondering.

Opnieuw uitbreidingen...

Dit verkoopsucces bracht wel met zich mee dat de werkplaats te klein werd om adequaat te kunnen werken, dé reden om eind 2009 op een steenworp afstand aan de Zoeterwoudseweg in Leiden te starten met de inrichting van een volledig nieuwe werkplaats. Begin 2010 is deze voltooid en kan AutoXL de trotse bezitter worden genoemd van een moderne werkplaats voorzien van 12 bruggen en alle noodzakelijke hightech apparatuur. Ook is toen een luxe wachtruimte in gebruik genomen voorzien van alle gemakken, waar klanten onder het genot van een kop koffie of thee in alle rust kunnen verblijven tot hun ter keuring of reparatie aangeboden auto weer beschikbaar is. Gezien het servicegerichte karakter van deze vestiging is de naam AutoXL Service in het leven geroepen. Om de klanten nog beter van dienst te zijn is medio 2011 een ultramoderne autowasstraat met poetsservice in gebruik genomen onder de naam XL Carwash.

De XLsuccesformule...

De combinatie AutoXL Service en XL Carwash bleek een grote klantentrekker en het idee om ook AutoXL aan deze succesformule toe te voegen was geboren. Begin 2012 is definitief besloten om de showroom te verplaatsen van de Lammenschansweg naar de Zoeterwoudseweg. Na een ingrijpende verbouwing, onder de deskundige leiding en naar een ontwerp van de bekende design architect Theo van Veen, opende AutoXL op 20 september 2012 de deuren van een sfeervolle en frisse showroom waar gemiddeld 200 jonge occasions op een nieuwe eigenaar wachten.

Auto walhalla

Door de verhuizing van de showroom naar de Zoeterwoudseweg en de totstandkoming eind 2013 van een autoschadenafdeling is op een oppervlakte van 6.000 m² een compleet autocentrum ontstaan met het grootste aanbod in tweedehands autos van de regio. Een waar walhalla voor iedere autoliefhebber!! De dagelijkse leiding is tegenwoordig in handen van Suzanne van den Berg die een hecht team van goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers aanstuurt die staan voor hun job en waarbij alles is gericht op de klant en kwaliteit.
Dit alles onder het motto:

 

'AutoXL, goed voor uw auto, goed voor uw portemonnee!'

 

Reviews

20-06-2017 Door F. van der Zwam
Keurig geholpen met het zoeken van onze ''nieuwe'' gebruikte auto. Vriendelijk personeel, en vakkundig te woord gestaan. Wat voor mij een groot voordeel was is dat ze veel op voorraad hebben, waardoor wij goed konden vergelijken en bepalen wat de juiste keuze ging worden. Net terug van Frankrijk (autovakantie) en mijn vrouw en ik zijn alleen maar lovend over de Volvo V40. Top service Auto xl!
20-06-2017 Door N. Zonneveld
Vorig jaar heb ik hier mijn oude auto ingeruild en een fiat 500 gekocht. Omdat ik mijn eigen stempel erop wilde drukken, heb ik mooie velgen uit gezocht en een carkit in laten bouwen. Allemaal zeer vakkundig en netjes! Binnen 5 dagen kon ik mijn fiat ophalen. Vorige maand was er een beschermkapje van mijn spiegel af en zat er een klein deukje, dit hebben ze als service voor mij hersteld! Wat een service en vriendelijk personeel!
28-09-2016 Door Vincent Jongste
Niet alleen een geweldige car wash; ook een super autogarage! Al jaren heel goede ervaringen met onderhoudservice. Sinds ik twee weken geleden ben aangereden door een vrachtwagen rijd ik kosteloos in een leenauto van XL. Gisteren besproken dat ik een nieuwe auto ga uitzoeken via Xl. Dat kan best een paar weken duren. XL bood meteen aan dat ik gratis een leenauto kan blijven gebruiken gedurende die periode. Wat een service! Altijd bijzonder vriendelijk; klantgericht! Kortom: super bedrijf! Vincent Jongste

Bekijk meer reviews op onze Review pagina!

 

Impressies AutoXL

AutoXL team

 

 

 

ajax spinner